Diversiteit maakt het vak interessant en zo leuk

kindermode

In deze tijd van specialisatie vinden wij het bijzonder dat de opdrachten die wij mogen doen behoorlijk divers zijn. De afgelopen periode fotografeerden wij van een modeshoot tot fietsframes. De frames en andere onderdelen moesten gefotografeerd worden voor een racefiets-configurator op de website van advence. Er moest dus nauwgezet gefotografeerd worden gevolgd door een uiterst precieze  bewerking in Photoshop. Maar ook maakten wij een fotoreportage voor een  fitnesscentrum. Voor diverse webshops hebben we onder andere: kleding van natuurlijke producten, mode accessoires en voedingssupplementen gefotografeerd.

mode

Modeshoot
De modeshoot was deels buiten onder een heerlijk zonnetje in een niet al te druk Almere. Omdat er ook gefilmd werd, hebben we gewerkt vanaf een script zodat het project gestructureerd verliep. De mode ontwerpster was nauw betrokken en altijd aanwezig om aan te geven welk detail benadrukt moest worden maar ook hoe de stof moest vallen. Het werken met professionele modellen was plezierig, het werkt namelijk bijzonder efficiënt als poses en gewenste gezichtsuitdrukkingen direct opgeroepen kunnen worden.

 

Fietsframesfietsframes
De fietsframes en fietsonderdelen fotograferen was een precisie klus. Alles moest exact op dezelfde manier op de foto komen zodat de foto’s gebruikt konden worden in een racefiets configurator. Op de website van Advence kun je dan ook zelf je fiets samenstellen. Het is mogelijk onderdelen zoals een frame, ketting, stuur etc zelf te kiezen en zo een fiets naar eigen wens samen te stellen. Met Photoshop hebben we foto’s vrij van de achtergrond gemaakt. Dit project was vanwege de precisie en prettige samenwerking met de opdrachtgever een gecompliceerde en leuke opdracht.

Fitnessruimtefitnesscentrum
Het Fitnesscentrum dat gefotografeerd moest worden was bijzonder kleurrijk en dat  wilde de eigenaar terug zien in de foto’s. Daarnaast was de opdracht de diversiteit in het tranings- en curusuaanbod met de unieke sfeer in beeld te brengen. Dit is goed gelukt.

 

 

Het kleinere werk
De kleinere artikelen werden gefotografeerd in onze studio. In de studio is de computer altijd aangesloten op de camera zodat we op het computerscherm optimaal de compositie en de belichting kunnen beoordelen. Bovendien kunnen we allerlei camera instellingen snel via de computer aanpassen. Ook de flitslampen worden via de computer aangestuurd. De configuratie van de flitsers en de positie van de lampen  worden in de computer opgeslagen zodat we bij een volgende opdracht precies weten hoe het licht moet staan voor hetzelfde resultaat. Met één druk op de knop zijn alle flitsers goed ingesteld. Alle foto’s bewerken we maar voor bijna alle webshop foto’s komt daar nog wat extra werk bij. Webshop foto’s komen bijna altijd met een transparante achtergrond op de site te staan dus moet het onderwerp nog vrijstaand gemaakt worden.

Meer weten? neem contact op!

productfotografie

1 Comment

 1. Martin van Kooten Reply

  Voor haarscherpe productfotografie ben je bij DB Pictures aan het juiste adres! Dirk levert kwaliteit, is flexibel en denkt goed mee met de klant. Kortom: een echte vakman. Bovendien is het erg prettig om met hem samen te werken – ook niet onbelangrijk. Ik beveel hem van harte aan!

  Nogmaals dank voor de prettige samenwerking. We houden contact!

  Kind regards,
  Bonavista International B.V.
  Martin van Kooten
  Oude Enghweg 2
  NL-1217 JC Hilversum
  The Netherlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© DB Pictures I Meindert Hobbemastraat 56 - 1318 LC - Almere I 06-52080470 - 036-5377334 | KvK 65211634 | BTW NL001364943B54

DB Pictures is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPho.
Op alle rechtsbetrekkingen van DB Pictures zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 66/2016.
De Algemene Voorwaarden kunt u
hier downloaden.

Privacyverklaring