Kledingfotografie, seminars en evenementen

Elke kledingwebshop heeft zo z’n eigen specifieke ontwerpen en huisstijl. Verkoop je trouwjurken dan verkoop je daarnaast vast geen wollen sokken. Je past je website aan op je doelgroep. Een website is eigenlijk een soort van modern visitekaartje.

kledingfotografie

Kledingfotografie

Niets is zo persoonlijk als kleding. Op websites, nieuwsbrieven, tijdschriften en dergelijke zie je passende kleding op persoonlijke wijze gefotografeerd. Verkoop je kleding gemaakt van natuurlijke producten dan maak je gebruik van modellen die daar bijpassen en zoek je media die daar geschikt voor is.
Ben je een kledingontwerpster dan wil je dat het unieke van je kleding in beeld komt. Misschien is naast een website een glamour tijdschrift een geschikt medium.
Als fotograaf houd je met al deze facetten rekening want foto’s moeten passen bij de stijl en uitstraling van de opdrachtgever.

Kleding hoeft niet altijd op een model gefotografeerd te worden. Ook kunnen de kledingstukken plat gefotografeerd worden of op een invisible mannequin. Op een invisible mannequin is goed te zien hoe de stof valt, dit is niet te realiseren met platte fotografie. Kleding fotograferen gefotografeerd op een invisible mannequin is zeker niet duur, neem contact op voor een offerte op maat.

invisible man en platte fotografie

Seminars en evenementen

Niet één seminar of evenement is het zelfde. De thema’s en bezoekers zijn zo divers en dat maakt het heel interessant. De manier van fotograferen is significant anders dan bijvoorbeeld op een model. Kun je een model nog regisseren, voor een menigte mensen gaat dat echt niet op.

Foto's van seminar en evenement

Diversiteit

Bij seminars en evenementen is de communicatie tussen fotograaf en opdrachtgever  onmisbaar. De organiserende partij weet als geen ander wat, wie en waar gefotografeerd moet worden.
Als fotograaf ben je tevens afhankelijk van de verlichting in de ruimte, dit kan een echte uitdaging zijn.

Standhouders willen bezoekers interesseren en verkopen. Op seminars wil men ongestoord kunnen luisteren en spreken. De fotograaf beweegt zich ongestoord door de mensenmassa om een mooie impressie te maken van het evenement of seminar.

DB Pictures

Wij werken graag samen met onze opdrachtgevers. Zij weten wat ze willen; wij weten alles over de mogelijkheden van onze camera’s en zijn daarbij creatief. Uiteraard hoort het optimaliseren van foto’s met Photoshop en/of Lightroom hier zeker bij.
Heeft u vragen? https://www.dbpictures.nl/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© DB Pictures I Meindert Hobbemastraat 56 - 1318 LC - Almere I 06-52080470 - 036-5377334 | KvK 65211634 | BTW NL001364943B54

DB Pictures is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPho.
Op alle rechtsbetrekkingen van DB Pictures zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 66/2016.
De Algemene Voorwaarden kunt u
hier downloaden.

Privacyverklaring