Mijn keuze voor Olympus camera’s

Mijn keuze voor Olympus camera’s

Sinds de de opmars van de digitale fotografie fotografeer ik met Olympus camera’s.

Waarom geen Nikon of Canon hoor ik nu menigeen denken. Mijn keuze voor de Olympus camera’s ligt in het feit dat ze klein zijn, compact en licht gebouwd. Dat komt omdat de camera’s voorzien zijn van een sensor die net even wat kleiner is dan die van de concurrentie. Daardoor kan de camera in zijn geheel kleiner en lichter worden. En niet alleen de camera maar ook de lenzen.
Als je een hele dag met zo’n ding moet sjouwen dan is dat wel een heel prettig voordeel. De fanatieke fanboys van Nikon en Canon lachen om die kleine camera’s en roepen dat er geen fatsoenlijke foto is te maken met dat speelgoed maar Olympus kan op gebied van beeldkwaliteit de concurrentie makkelijk aan. Daarbij zijn de camera’s en lenzen relatief goedkoop.

In de studio

In de studio gebruik ik de Olympus OM D-EM-5 MII. Deze kleine camera kan in bijzonder hoge resolutie olympus-e-m5-mark-iifotograferen (64 Megapixels) en overtreft daarmee menig APS-C en full frame camera. Dankzij die hoge resolutie is het mogelijk om elke kleurnuance vast te leggen, heb je een hoog dynamisch bereik en is de scherpte van de opnames ongekend. Nadeeltje is wel dat als je alles wat mogelijk is uit de camera wilt halen dat je dan kwalitatief hoogstaande (dus dure) objectieven moet gebruiken. En laat Olympus nou juist een paar voortreffelijke objectieven maken.
Voor klussen buiten de deur gaat de OM-D EM-5 MII vaak mee als reserve camera of als 2de camera als ik vaak van objectieven moet wisselen.

Het buiten gebeuren

Op locatie fotografeer  ik bijna altijd met de Olympus OM-D EM-1. Vrijwel dezelfde camera als de OM D EM 5 MII maarOlympus camera's met een paar eigenschappen die hem geschikter maakt voor allround fotografie. Een snellere autofocus, een robuustere grip, 11 beeldjes per seconde, wat meer mogelijkheden om het apparaat naar je eigen hand te zetten. Het ding is gebouwd als een tank en in geval van nood kun je hem als hamer gebruiken. En net als de OM D EM 5 MII is deze camera waterdicht dus een keer fotograferen in de regen is geen probleem. Daarentegen schiet deze camera niet in die hele hoge resoluties (20 mega pixels) als zijn broer maar de resolutie is nog steeds hoog genoeg op top beelden te leveren. Ook deze camera is dankzij de wat kleinere sensor in verhouding lekker licht en compact.

Meer info: Olympus

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© DB Pictures I Meindert Hobbemastraat 56 - 1318 LC - Almere I 06-52080470 - 036-5377334 | KvK 65211634 | BTW NL001364943B54

DB Pictures is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPho.
Op alle rechtsbetrekkingen van DB Pictures zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 66/2016.
De Algemene Voorwaarden kunt u
hier downloaden.

Privacyverklaring