Profielfoto voor LinkedIn

LinkedIn is geen Twitter of Facebook maar ‘s werelds grootste professionele netwerk. De aan- of afwezigheid van je profielfoto is het eerste signaal naar je potentiële nieuwe opdrachtgever.

Gebruik dus een goede LinkedIn profielfoto!

Maar waar moet je nou precies op letten bij zo’n profielfoto?

JehizikiaHeel ingewikkeld is het allemaal niet, toch zien we dagelijks dat er nog wel wat te verbeteren valt op vele profielen. Hier 10 tips voor een goede profielfoto op LinkedIn.

1 Gebruik een foto waar je zelf op staat. Een foto van je favoriete kunstwerk of je jongste kind? Leuk op Facebook. Zeker niet geschikt voor LinkedIn.

2 Gebruik geen oude foto. Niets is erger dan dat iemand je niet herkent op een eerste afspraak. Je potentiële opdrachtgever kan zich bedonderd voelen.

3 Zorg dat je lachend op de foto staat. Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt en dus makkelijker benaderbaar bent. Maar overdrijf niet.

4 Zorg dat je profielfoto om jou gaat en dat er dus niemand anders bij staat. Ook iemand anders uitknippen, waarbij eventueel lichaamsdelen zichtbaar blijven, is not done. Het is jouw profielfoto en niet die van iemand anders.

Donkersteeg 5 Relax en kijk direct in de camera. Je kijkt iemand toch ook aan als je tegen hem of haar praat.

6 Je profielfoto op Linkedin is op het scherm maar een kleine foto. Zorg er dus voor dat je niet te ver weg staat.

7 Ook te dichtbij is geen aanrader. Soms wordt een foto zo uitgesneden dat maar een beperkt deel van je gezicht zichtbaar is. Deze foto’s werken niet omdat je soms niet herkend wordt als je iemand in real life ontmoet.

8 Zorg ervoor dat je foto van goede kwaliteit is. De foto die wordt getoond op LinkedIn is al klein genoeg. Als die ook nog eens van slechte kwaliteit is, ben je bijna niet meer herkenbaar. Daarnaast oogt het ook verre van professioneel.

9 Maak nooit een foto van jezelf waarbij je je mobiele telefoon voor je houdt en sta nooit voor de spiegel om een foto van jezelf te maken.

10 Foto’s moeten professioneel zijn. Je bent zelf toch ook een professional! Profileer je dan ook zo!

Onderschat het belang van een goede profielfoto niet!

Lukt het niet om een geschikte foto te vinden? Laat er dan een door ons maken. Een professionele profielfoto kost bij ons € 45,00.

Bel even met 036-5377334 of stuur een mailtje. Dan maken we op kort termijn een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© DB Pictures I Meindert Hobbemastraat 56 - 1318 LC - Almere I 06-52080470 - 036-5377334 | KvK 65211634 | BTW NL001364943B54

DB Pictures is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPho.
Op alle rechtsbetrekkingen van DB Pictures zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 66/2016.
De Algemene Voorwaarden kunt u
hier downloaden.

Privacyverklaring