Perfect normaal

In de glamourbranche willen ze ons doen geloven dat perfect volkomen normaal is. Natuurlijk is dit niet normaal, alle foto’s van filmsterren worden bijgewerkt in Photoshop. In de reclamewereld is dat ook nog wel voor te stellen maar bij productfotografie heeft men daar niet zo snel een beeld bij. Toch wordt er wel degelijk gebruik gemaakt van Photoshop, eigenlijk is dit inmiddels volmaakt normaal.

Productfoto’s worden voornamelijk in hoge resolutie gefotografeerd daarbij worden stofjes, haartjes, vingers en ongewenste reflecties zichtbaar. Met Photoshop poetsen wij dit weg zodat het product volledig tot zijn recht komt.
Wij doen niet anders en hebben in de loop van de jaren heel veel expertise opgedaan.

productfotografie en photoshop

De linker foto is de onbewerkte, de rechter foto de bewerkte versie. De stofjes zijn hier niet zo goed zichtbaar vanwege het formaat van de foto. Het snoertje dat mooi strakker is gemaakt is goed te zien, ook is er een reflectie aangebracht. Als je heel goed kijkt dan zie je dat de hoek linksonder is bewerkt omdat deze een hinderlijke schaduw heeft.

Symmetrie

Op de foto hieronder is de basis het grijze rompertje de overige zijn omgekleurd.

productfoto's t-shirts en omkleuren

Het voordeel is dat de vorm van het t-shirt bij elke kleur hetzelfde blijft, dit geeft een strakker beeld. Kledingstukken zijn namelijk nooit exact gelijk aan elkaar. Het omkleuren is kosten besparend. Dit doen wij niet alleen bij kleding maar ook bijvoorbeeld ook bij de stellingskasten die hier te zien zijn. Er is één foto gemaakt en de twee andere stellingskasten zijn omgekleurd, dit betekent één keer opbouwen, demonteren en lampen instellen in de studio.

stellingskast omkleuren productfotografie

Benieuwd geworden naar de mogelijkheid van omkleuren? Neem gerust contact op!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© DB Pictures I Meindert Hobbemastraat 56 - 1318 LC - Almere I 06-52080470 - 036-5377334 | KvK 65211634 | BTW NL001364943B54

DB Pictures is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPho.
Op alle rechtsbetrekkingen van DB Pictures zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 66/2016.
De Algemene Voorwaarden kunt u
hier downloaden.

Privacyverklaring